Sammen med komponistduoen Reenberg/Munch skaber eleverne deres egne sangtekster på færøsk, skabt ud fra komponisternes musik. Det bliver alternativ sangskrivning, hvor vi har en hel uge til at arbejde med elevernes omverden som inspiration - og samtidig træne os i musikalsk formidling på tværs af sprog. Ugen afsluttes med en koncert, hvor elevernes sange opføres og derefter får hver skole et nodehæfte tilsendt, med netop deres sange.

 

Forløbet afvikles af komponisterne og sangskriverne Claus Reenberg og Mathias Madsen Munch. I Danmark er vi især kendt for at komponere musikdramatiske værker til bl.a. symfoniorkestre og musical-scenen. Men når vi ikke komponerer i vores studie elsker vi at besøge skoler i ind- og udland og fortælle om hvordan vi arbejder som kreative kultur-entreprenører. Vi har begge mange års erfaring som workshopafholdere i de danske folkeskoler og vores spidskompetence er at få eleverne engageret uanset niveau. Sammen har vi workshop-virksomheden KulturNørd, der har faste aftaler mere flere kommuner i Storkøbenhavn og excellerer i workshops, der motiverer og inspirerer. Mathias og Claus skrev i 2017 sang og musik til den store opførsel af ‘I Love It - in Concert’ - opført med fuldt symfoniorkester i en af Danmarks flotteste koncertsale.
 

Pædagogisk og kunstnerisk udgangspunkt

På workshoppen tager vi udgangspunkt i de remedier og kundskaber som eleverne har for hånden - uanset sprog og niveau. Indholdet af de kunstneriske produktioner kan lægges op af klassens nuværende curriculum, så eleverne kan øve sig i at ideudvikle og brainstorme ud fra et aktuelt tema - nu med sang og musik som udtryksform. Forløbet med hver klasse strækker sig over en hel uge, hvor Claus og Mathias vil besøge eleverne og sammen skabe nye sange på færøsk. Vi anbefaler workshoppen til mellemtrinnet, fra 4.-7. klasse

 

Forløbets struktur:

Mandag: 8.00-10.00 / 11.00-13.00: Introduktion ved Claus og Mathias, komponister og sangskrivere fra Danmark. Oplæg om hvad lyd og musik kan gøre, når man fortæller historier. Og vi skal fortælle historier med vores egne sange.

 

Tirsdag: 9.00-13.00:

Lytte på de 6 melodier komponisten har medbring. Komponisten spiller dem på guitar/klaver og derefter kan alle lytte på backtracks med melodistemme på (via nettet). Børnene deles i grupper og hver gruppe udvælger en melodi de vil arbejde videre med. Brainstorm på, hvad børnene tænker på når de hører melodien - hvilket tema får de i tankerne? Brainstorm igen over at gøre konceptet for sangen bedre. Første vers skrives med børnene. Snak om forskellige på sprog og tonefald.

 

Onsdag: 9.00-13.00: Sang-dramaturgi gennemgås - hvordan kommer vi fra 1 godt vers til 3 vers, der fortæller en sammenhængende historie? Hvordan kan vi bruge billeder og lyd til at inspirere os - og hvordan er det godt samarbejde, når man co-writer. Eventuelt kombineres dette med at arbejde udenfor i naturen afhængigt af skolens placering.

 

Torsdag: 9.00-13.00: 2 lektioner: Teksterne bliver helt færdige og skrives ind på noder. 2 lektioner: til at øve sangene med eleverne.

 

Fredag: 8.00-10.00 / 11.00-13.00: Generalprøve og derefter præsentation og uropførsel af sangene sammen med elever og eventuelt en lokal sanger (hvis der fås støtte hertil). Hvis enkelte elever har lyst kan de synge for (solo).

 

Efter forløbet: Efter forløbet samles alle sange i et nodehæfte for hver skole. Hvis der opnås støtte vil Reenberg/Munch udgive udvalgte sange og indspille dem med færøske sangere/musikere.

 

 

Vi glæder os til at møde jer på Færøerne! 😃

hilsen Claus og Mathias / KulturNørd

KONTAKT

Claus Reenberg / Mathias Madsen Munch på workshop(@)kulturnord.dk

  • Facebook Basic Black
  • YouTube Social  Icon